четверг, 14 февраля 2013 г.

" Відлуння минулих боїв". Афганістан (урок мужності) 14.02.2013р.


    14 лютого, о  12 годині  в  читальному залі нашої бібліотеки  була  проведена   година МУЖНОСТІ:  «Відлуння минулих боїв», також була оформлена тематична поличка: «Мужні сина Афганістану» . Запросили ансамбль  Малопавлівського СБК «Сусідка» .



Уже   більше 20 років у нашій свідомості прописалося  слово  Афганістан не як географічна  назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.  На  війну до Афганістану було відправлено  багато воїнів.  Інтернаціональний  обов’язок  віддавали і жителі нашої громади:   Бондаренко  Сергій  Валентинович,  Буханік Микола Петрович, Дейко Сергій  Дмитрович, Закаблук Віталій Олександрович, Лимар Віктор Анатолійович.
    Прочитали  і обговорили статтю з СІМЕЙНОЇ  ГАЗЕТИ : «Не плач мамо, я прийду додому!».
  О 13 год.  дітей  2-5 класів    ознайомили з трагічними сторінками нашої історії , розповіли про односельчан, які віддавали  свій інтернаціональний обов’язок  в далекому Афганістані…Дуже зворушили дітей вірші:   - «ЛИСТ МАТЕРІ»  - «ХОВАЛИ  ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТА»,  а також - «ДАВНО ВІДГУЛИ БОЇ».




Учням, які були на УРОЦІ МУЖНОСТІ,  на ручку прикріпляли зірочку, як пам’ять про тих, хто  віддавав свій інтернаціональний  обов’язок в Афганістані.

    А в 14год.  до нас завітав запрошений   афганець Бондаренко Сергій Валентинович.  З ним була проведена:  година запитань і відповідей. Запросили працівників сільської ради  до бібліотеки . Були  задані ряд запитань, на які Сергій Валентинович  давав відповіді… куди і в якому році він пішов до лав Радянської армії? Де проходив "учебку"?  Там солдатів навчали стріляти,  розповів, як він потрапив до Афганістану, зустрівся там з односельцями,  своїми сусідами,  та про нелегкі  часи проведені в самому пеклі, бойових дій, Афганістану, де виконував обов'язок - снайпера. Охороняв резиденцію де розміщувалися керівництво країни.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий