четверг, 18 апреля 2013 г.

Тиждень права.

        16.04.2013р. в Малопавлівській бібліотеці філії був проведений урок права: "Закон про мене, мені про закон"з учнями 5-7кл.
     Людина - найцінніший скарб. Пройшло не одне тисячоліття, поки людство зрозуміло цю істину. Протягом багатьох віків складалися обов'язкові правила поведінки громадян,  тобто правові норми, що встановлюються і охороняються державою.
      В ході уроку  діти отримали відповіді на  такі запитання: що вважати засадою рівності людей? Чи можна відстоювати гасло свободи і справедливості, якщо люди народжуються різними  як за здібностями, так за можливостями, інтересами? Чи має людина якісь права від народження? Та інші...
           17.04.2013р. з учнями 8-11кл. була проведена  правова відгадайка:  "Подорож країною закону".  Разом з дітьми вирішували такі запитанн: Які є види прав людини?, встановлювали види юридичної відповідальності, назви правоохоронних органів (куди звернутися в певних ситуаціях), розглянули ситуації для учнів (які в них порушені права.)
        18.04.2013р.  учнів 2-4кл.  запросили на правовий букварик: "СКАРБНИЧКА  ТЕРМІНІВ".
    Україна оберігає життя дітей - своїх маленьких громадян, піклується про те, щоб здоров'ю і життю дітей ніхто і ніщо не загрожувало.  Пояснили  діткам, що  означають такі терміни як: : ПРАВО,  КОНСТИТУЦІЯ, ДЕКЛАРАЦІЯ, КОНВЕНЦІЯ. А щоб краще зрозуміти свої права  та обов'язки зробили пам'ятку:  "Права та обов'язки дитини" яку розповсюдили між учнями.





Комментариев нет:

Отправить комментарий